RBS Romania ar putea fi primul market-maker pe derivatele valutare euro/leu jucate la BVB

Marti, 10 Martie 2009, ora 15:42
1239 citiri
RBS Romania ar putea fi primul market-maker pe derivatele valutare euro/leu jucate la BVB

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a admis RBS Bank Romania ca participant la piata derivatelor pe care o administreaza, institutia de credit intentionand sa obtina si calitatea de formator de piata (market-maker) pentru contractele la termen pe cursul valutar euro/leu.

Totodata, in cadrul sedintei de luni, Consiliul Bursei a inregistrat si cesiunea unui numar de 9.625 de actiuni preferentiale BVB, reprezentand 0,1254 % din capitalul social al Bursei, catre catre 22 de noi actionari.

In acelasi timp, Consiliul a prezentat si principalele proiecte asumate pentru anul 2009, ele urmand sa fie prezentate si in cadrul proximei adunari generale a actionarilor.

"Prin proiectele propuse pentru dezvoltarea pietei bursiere in anul 2009, BVB incearca sa asigure continuitatea si coerenta actiunilor derulate deja in anii anteriori cu demararea unor proiecte noi, care vizeaza in principal utilizarea oportunitatilor oferite de schimbarile care au loc la nivel intern si regional in organizarea pietelor bursiere", potrivit comunicatului transmis, marti, de Bursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bvb, #derivate, #formator, #rbs, #romania, #valutare , #stiri BVB