RBS isi desfiinteaza firma de brokeraj din Romania

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 11:27
1937 citiri
RBS isi desfiinteaza firma de brokeraj din Romania

Divizia din Romania a Royal Bank of Scotland (RBS) desfiinteaza societatea de servicii de investitii financiare pe care o detine in Romania, RBS Securities, se arata in buletinul saptamanal al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

"Se retrage, la cerere, autorizatia de functionare a societatii de servicii de investitii financiare RBS Securities", se precizeaza in sursa citata.

Consiliul de administratie al societatii de servicii de investitii financiare RBS Securities are obligatia de a convoca adunarea generala a actionarilor in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a deciziei CNVM, in vederea schimbarii obiectului de activitate si a denumirii societatii prin eliminarea sintagmei "securities" sau a lichidarii acesteia.

Totodata, societatea are obligatia de a pastra pentru o perioada de cel putin 5 ani, toate evidentele si inregistrarile referitoare la serviciile si activitatile de investitii, precum si serviciile conexe prestate.

RBS Bank tranzactioneaza in nume propriu la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), de la 2 martie, iar pana la acea data transferurile au fost afectuate prin intermediul SSIF RBS Securities.

Banca a fost admisa, in martie, ca participant la piata derivatelor administrata de BVB.

Totodata, institutia de credit si-a anuntat intentia de a obtine calitatea de market maker pentru contractul euro/leu, pe piata de la Bucuresti. RBS Bank a fost nationalizata la finele anului trecut de Guvernul Marii Britanii, care are 70% din actiunile bancii.

Banca a scos la vanzare activele din Europa Centrala si de Est si a semnalat ca ar putea renunta partial sau integral la banca Charter One din Statele Unite.

#brokeraj, #bvb, #desfiintare, #firma, #rbs, #romania , #stiri BVB