Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proprietarii Dedeman au ajuns sa detina peste 5% din actiunile Electrica

Proprietarii Dedeman au ajuns sa detina peste 5% din actiunile Electrica
Dedeman a cumparat 0,93% din actiunile Electrica si a ajuns la un pachet de 5,769%, tranzactia fiind realizata pe piata secundara, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Anterior, Dedeman, detinuta de Dragos si Adrian Paval, detinea peste 16,7 milioane de actiuni, iar acum a ajuns la 19,9 milioane.

O actiune Electrica valora miercuri, la pranz, 12,86 lei, in scadere cu 0,46% comparativ cu nivelul marti. De la inceputul anului, actiunile companiei au scazut cu 1,82%, dar in ultima luna au urcat cu 0,47%.

Electrica a realizat in primul semestru din acest an un profit net de 8,16 milioane lei, in scadere cu 97% comparativ cu perioada similara din 2016. Grupul Electrica a distribuit aproximativ 9 TWh, in perioada ianuarie - iunie 2017 (o crestere de 4% fata de S1 2016) catre aproximativ 3,69 milioane utilizatori, iar cea furnizata a scazut cu 7%.

"Rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an sunt marcate, dupa cum anticipasem, de efectele dezechilibrelor majore din piata de energie, ca o consecinta a rezultatelor inregistrate in trimestrul intai. Pana la acest moment, o parte din acest impact a fost atenuat.

Echipa de management depune in continuare eforturi sustinute in acest sens, continuand, in ritm accelerat, programele de reducere a costurilor, optimizarea proceselor si a structurilor administrative, programele de plecari voluntare si revizuirea portofoliului de clienti (cu aplicarea programelor de stopare a pierderilor) in baza unei strategii revizuite in conditiile actuale ale pietei.

Continuam sa ne asumam responsabilitatea fata de toti clientii si actionarii nostri si consideram ca am luat masurile necesare pentru limitarea impactului asupra acestora", sustine Catalin Stancu, director general Electrica, intr-un comunicat publicat pe site-ul BVB

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3223 ori