Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prodplast, acuzata de incalcarea legii

Prodplast, acuzata de incalcarea legii

Prodplast SA a fost acuzata de catre Broadhurst Investments Limited de incalcarea legii. Potrivit unui comunicat, societatea avea obligatia legala de a instiinta CNVM in legatura cu cererea depusa de catre un actionar referitor la retragerea acestuia din societate.

Compania avea obligatia de a constitui provizioane aferente debitului pe care aceasta il avea fata de actionarul care a depus cererea de retragere.

Dat fiind faptul ca aceste provizioane nu au fost constituite, situatiile financiare auditate ale societatii pe anii 2008 si 2009, nu reflecta starea corecta a companiei, se arata in acelasi comunicat.


De asemenea, societatea a informat actionarii ca a cerut BVB acordul de principiu in vederea admiterii la tranzactionare.


Pana in acest moment, firma nu si-a informat actionarii cu privire la raspunsul BVB, incalcand astfel obligatia legala de a trimite un raport pentru a asigura informarea corecta a investitorilor.


In 2008, societatea Prodplast s-a divizat prin desprinderea partii de imobiliare si preluarea acesteia de catre Prodplast Imobiliare.


In urma acestei divizari, compania Broadhurst Investments Limited a solicitat retragerea din societate, cerand contravaloarea actiunilor detinute.


Potrivit legii, consiliul de administratie al Prodplast avea obligatia de a solicita O.R.C numirea unui expert.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1588 ori