Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Presedintele SSIF Broker Cluj, acuzat de manipularea pietei

Presedintele SSIF Broker Cluj, acuzat de manipularea pietei

STK Financial l-a reclamat pe presedintele casei de brokeraj SSIF Broker Cluj , Petru Prunea, la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru manipularea pietei, prin dezinformarea investitorilor cu privire la fondul inchis de investitii STK Emergent."Petru Prunea a desfasurat, incepand cu luna februarie 2008, o ampla campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul inchis de investitii STK Emergent. In plus, desi este membru al Consiliului Bursei, domnul Petru Prunea s-a antepronuntat in mod public inainte de decizia acestuia referitor la admiterea la tranzactionare a fondului STK Emergent", se arata in comunicatul societatii.


Societatea afirma, in comunicat, ca presedintele SSIF Broker Cluj a raspandit prin intermediul mass-media informatii false in legatura cu fondul inchis de investitii STK Emergent, societatea care il administreaza - STK Financial - si conducerea acesteia.


STK Financial a tinut sa precizeze ca respecta legile in vigoare si considera afirmatiile lui Prunea drept calomnii si dezinformari, care aduc prejudicii pietei de capital si investitorilor in fonduri din Romania.


De asemnea, compania a mentionat ca va lua masuri pentru protejarea investitorilor fondului STK Emergent si se va indrepta in instanta impotriva celor care le prejudiciaza interesele, se arata in finalul comunicatului.


STK Emergent a derulat de curand pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) o ofera publica primara de vanzare a unitatilor de fond, care a atras din partea investitorilor 20,81 milioane lei si s-a incheiat cu un grad de subscriere de 42%.


STK Emergent detine, in proportie de 99,99%, un vehicul de investitii imobiliare, STK Properties, infiintat in octombrie 2007.


Fondul inchis de investitii s-a constituit printr-o oferta privata derulata in perioada 20 martie-20 aprilie 2006, la care au subscris 93 de investitori cu suma de 13,53 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1315 ori