Presedintele BVB: Sper sa mai avem o emisiune de obligatiuni corporative in 2013

Marti, 02 Iulie 2013, ora 14:16
1454 citiri
Presedintele BVB: Sper sa mai avem o emisiune de obligatiuni corporative in 2013

Cel putin inca o emisiune de obligatiuni corporative ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pana la finalul acestui an, apreciaza presedintele BVB, Lucian Anghel.

"Succesul emisiunii de obligatiuni Unicredit Tiriac Bank arata potentialul de finantare in lei, pe termen lung, al pietei de capital romanesti. Este cea mai mare emisiune de bonduri din ultimii patru ani. Sper ca pana la finalul anului sa mai avem cel putin o emisiune de obligatiuni listata", a declarat marti presedintele BVB, cu ocazia inceperii tranzactionarii obligatiunilor Unicredit Tiriac Bank.

Anghel a mentionat ca in urma cu un an au inceput discutii cu autoritatea de supraveghere pentru masuri de dezvoltare a pietei obligatiunilor si ca prin tranzactii de tip "turnaround" ar putea fi facilitat accesul investitorilor internationali pentru achizitionarea de bonduri romanesti fara a mai fi nevoie sa isi deschisa in Romania conturi de tranzactionare.

Dorin Alexandru Badea, director corporate investment banking la Unicredit Tiriac Bank a mentionat ca, pe langa faptul ca emisiunea de obligatiuni Unicredit Tiriac Bank este cea mai mare din istoria bursei locale, aceasta este si cea mai mare emisiune de de obligatiuni a unei banci din Romania, dupa anul 2008, in contextul crizei economice.

De asemenea, Badea a mentionat ca majoritatea investitorilor institutionali de top din Romania au achizitionat obligatiuni emise de banca.

Bursa de Valori Bucuresti a inceput marti tranzactionarea obligatiunilor corporative emise de Unicredit Tiriac Bank, la sectorul Titluri de credit - Categoria obligatiuni corporative.

Aceasta este cea de a 16-a emisiune de obligatiuni corporative care are loc la BVB.

In prezent, la BVB, in sectorul Titluri de credit - Categoria obligatiuni corporative, se mai tranzactioneaza obligatiunile emise de European Bank for Reconstruction and Development (BERD) in 2009, de Banca Europeana pentru Investitii (BEI) in 2007 si de GDF Suez Energy Romania in 2012.

Obligatiunile Unicredit Tiriac Bank au o valoare nominala de 10.000 lei, valoarea totala a emisiunii este de 550 milioane lei, iar rata dobanzii este 6,35%.

#obligatiuni corporative BVB, #Anghel listare obligatiuni corporative, #obligatiuni corporative Bursa Bucuresti , #stiri BVB