Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana: Seful BVB preia conducerea interimara a boardului

Posta Romana: Seful BVB preia conducerea interimara a boardului


Compania Nationala 'Posta Romana' are un nou Consiliu de Administratie, ce va fi condus de catre seful Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Leszek Sobolewski, precum si un nou director general interimar in persoana lui Alexandru Petrescu, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

"In cadrul sedintelor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR), care au avut loc in datele de 5, 6 si 10 iunie 2014, la care au participat reprezentantul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) si cel al SC Fondul Proprietatea (FP), s-a decis in unanimitate revocarea urmatoarelor persoane din calitatea de membri in Consiliul de Administratie (CA): Ion Smeeianu, Adrian Apolzan, Dinu Sava Malacopol, Andreea Dana Stanescu, Gelil Eserghep, Sorana Baciu (...) Ieri, 10 iunie 2014, a avut loc prima sedinta a noului CA, in cadrul careia a fost desemnat presedinte al Consiliului de Administratie, Ludwik Leszek Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Totodata, s-a hotarat numirea in functia de director general interimar al CNPR a lui Alexandru Petrescu, anterior director executiv al companiei", se arata in comunicatul citat.

Conform MSI, motivele pentru care cei sase membri ai CA au fost revocati au fost legate de aprobarea majorarii salariale prin incheierea Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca (CCM) dintre CNPR si Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) s-a facut cu nerespectarea normelor legale aplicabile, nerespectarea obligatiilor de prudenta, diligenta si loialitate, actionand contrar intereselor CNPR, obligatii prevazute in contractele de mandat, precum si incalcarea obligatiei de supraveghere ce decurge din prevederile Legii 31/1990, privind societatile comerciale.

"AGA a decis numirea unui nou Consiliu de Administratie provizoriu al Companiei Nationale Posta Romana S.A. compus din: Ludwik Leszek Sobolewski, Alexandru Petrescu, Dante Stein, Rodica Bizdoaca, Benoit Pleska, Sorinel Dita si Adrian Cighi", se arata in comunicatul MSI

Alesii trebuie sa asigure echilibru financiar

Noul CA al CNPR va avea ca prioritati consolidarea echilibrului financiar al societatii, relansarea procesului de privatizare si renegocierea cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania a Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca 2008-2018 inregistrat cu nr. 104/1026/22.05.2014, respectiv cu nr. 215/22.05.2014 pentru a se asigura conditiile sustenabile din punct de vedere financiar a activitatii Companiei Nationale Posta Romana SA.

Statul Roman, prin MSI, detine 75% din actiunile CNPR, iar restul de 25% sunt detinute de Fondul Proprietatea.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de 5.687 unitati postale, cu acoperire nationala, avand 27.305 angajati.

Anual, compania proceseaza un volum de sute de milioane de trimiteri postale si distribuie catre 5 milioane de beneficiari drepturile banesti aferente sistemului public de pensii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1897 ori