OTP Asset Management vrea sa listeze inca un fond la BVB

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 12:48
1430 citiri
OTP Asset Management vrea sa listeze inca un fond la BVB

OTP Asset Management vrea sa lanseze in toamna acestui an inca un fond inchis de investitii cu capital garantat, pe care il va lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a spus joi presedintele OTP AM, Catalin Iancu, precizand ca valoarea fondului ar putea ajunge la 5 milioane euro, informeaza NewsIn.

"Ne dorim ca urmatorul fond sa fie cel putin dublu ca valoare fata de OTP Green Energy, adica in jurul a 4-5 milioane euro", a precizat Iancu.

El a adaugat ca OTP AM va lansa in scurt timp si un fond deschis de investitii.

La finele anului trecut, OTP Asset Management a atras 8,71 milioane lei in urma ofertei publice initiale a fondului OTP Green Energy, operatiunea finalizandu-se cu succes, in conditiile in care suma minima care ar fi trebuit atrasa era de 6 milioane lei.

Oferta de vanzare a fost intermediata de Intercapital Invest.

Presedintele Intercapital, Razvan Pasol, a anuntat cu ocazia debutului la tranzactionare al OTP Green Energy ca isi doreste sa intermedieze si listarea Bursei pe propria piata, fiind primul intermediar care a cumparat caietul de sarcini.

OTP AM a emis 43.583 de unitati de fond Green Energy, cu o valoare nominala de 200 lei, care sunt tranzactionate pe sectorul Organisme de Plasament Colectiv, categoria Unitati de Fond, sub simbolul GRE.

Dintre unitatile emise in cadrul ofertei, peste 80% au fost subscrise prin intermediul unitatilor bancare ale OTP, potrivit directorului de retail al OTP Bank, Gabriel Cretu.

El a explicat ca in cadrul ofertei OTP Green Energy 15% au fost clienti noi ai bancii, in timp ce 67% au fost clienti ai OTP Bank, dar care nu aveau inca un produs de economisire pe zona de administrare a activelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, #capital, #fond, #otb , #stiri BVB