Nu va grabiti sa investiti pe BVB

Marti, 25 August 2009, ora 10:36
1006 citiri
Nu va grabiti sa investiti pe BVB

Din pacate, sfatul Bancii americane JP Morgan pentru investitori sa cumpere actiuni la companiile din Europa Centrala si de Est nu are niciun efect in Romania, informeaza Evenimentul Zilei.

"Deocamdata nu simtim un interes din partea investitorilor straini", spune Serban Florea, director de operatiuni la WBS.

Mai mult, in opinia reprezentantilor companiilor de brokeraj din Romania, acum nu este un moment potrivit pentru achizitia de pachete de actiuni.

La randul sau, Iulian Panait, presedintele KTD Invest, sustine ca pe Bursa autohtona "au fost cresteri importante de preturi care nu-si gasesc fundament in economia reala.

Din acest motiv, el nu exclude un nou val de scaderi pe Bursa, abia apoi urmat de oportunitati reale pentru investitori.

Totusi, Romania are un avantaj fata de Bursele din statele Europei de Vest: "Tendintele sunt sincronizate perfect, iar amplitudinile cu care se misca preturile pe BVB sunt cel putin duble fata de acele Burse", afirma Panait.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#investitori, #bursa, #actiuni , #stiri BVB