Nasdaq, interesat de BVB

Marti, 13 Iulie 2010, ora 10:31
1256 citiri
Nasdaq, interesat de BVB

Nasdaq isi doreste un parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB), inclusiv prin preluarea unui pachet minoritar si vede o colaborare mai mult de ordin tehnic intre cele doua piete de capital, a declarat, marti, reprezentantul Nasdaq OMX pentru Europa, Henri Bergstrom, precizeaza NewsIn.

Nasdaq OMX Europa incearca sa gaseasca oportunitati pe fiecare piata relevanta, si considera BVB un jucator "foarte interesant" nu doar in Romania, ci si la nivel regional.

"Un partneriat cu Nasdaq este foarte interesant. Nasdaq nu exclude posibilitatea achizitionarii unui pachet minoritar al unei burse regionale cum este BVB si suntem deschisi la orice oportunitate de colaborare cu bursa.

BVB este acum listata, si (chiar daca) nu am propus pana acum preluarea unui pachet, am putea discuta un parteneriat strategic la nivel minoritar, care ar prespupune o colaborare tehnica, insa nu exista discutii in nacest moment - este doar o ipoteza", a mai spus Bergstrom, invitat sa deschida sedinta bursiera de marti, 13 iulie.

Reprezentantul Nasdaq sustine ca BVB poate creste cu ajutorul unor parteneri strategici, precum Nasdaq.

"In mod normal, unde avem parteneri la nivel mondial, Nasdaq a avut un efect pozitiv asupra dezvoltarii pietei.

De obicei, urmarim sa-i crestem piata si sa-i asiguram o pozitie mai buna pe piata partenerului nostru", a mai spus Bergstrom. El sustine ca un posibil parteneriat cu Nasdaq depinde acum de strategia de dezvoltare a BVB.

Reprezentantii Nasdaq OMX Europa au declarat anterior ca sunt interesati de pietele din Cehia si Ungaria, daca volumele acestora vor creste. Ei au explicat ca brokerii din Londra vor sa tranzactioneze cel mult cele mai lichide 20 de titluri dintr-o piata, fara a deveni membri ai burselor locale, pentru a elimina costurile marginale.

Avantajul Nasdaq OMX Europa ar fi constituit de faptul ca ar putea oferi brokerilor acces la piata de capital locala, prin intermediul platformei proprii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#nasdaq, #bursa, #bvb , #stiri BVB