Ionut Popescu cere ca FP sa nu fie primul emitent pe ROTC

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 23:58
1610 citiri
Ionut Popescu cere ca FP sa nu fie primul emitent pe ROTC

Primul emitent pe mecanismul ROTC al Asociatiei Brokerilor va fi o serie de obligatiuni municipale, emise de primaria Horezu, valoarea emisiunii fiind prea mica pentru a fi admisa la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, a spus miercuri Dan Paul, presedintele Asociatiei.

El a explicat ca emisiunea primariei Horezu, in valoare de 500.000 euro, va permite brokerilor sa testeze mecanismul si, in acelasi timp, sa convinga conducerea Fondului Proprietatea ca platforma poate fi utilizata si pentru tranzactionarea titlurilor Fondului.

"Eu am cerut Asociatiei Brokerilor ca Fondul Proprietatea sa nu fie prima listare pe mecanismul ROTC, pentru a vedea modul in care functioneaza sistemul", a spus directorul Fondului, Ionut Popescu.

Recent, cei mai importanti actionari minoritari ai Fondului Proprietatea (FP) au afirmat ca tranzactionarea titlurilor pe mecanismul extrabursier ROTC ar putea reprezenta un impediment pentru listarea la BVB si prefera, pentru a-si maximiza castigurile, sa astepte listarea pe o piata reglementata.

Corin Trandafir, reprezentantul familiei Malaxa, cel mai mare actionar minoritar al Fondului, a explicat in cadrul unei conferinte ca scopul Fondului Proprietatea este acela de a fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sau pe o alta piata regelementata, iar tranzactionarea pe mecanismul Romanian Over-The-Counter (ROTC) lansat de Asociatia Brokerilor ar fi inoportuna si nu s-ar conforma viziunii familiei Malaxa.

Pe de alta parte, Greg Armstrong, reprezentantul Cartesian Capital Group, a spus ca tranzactionarea pe o piata extrabursiera ar aduce actionarilor putine beneficii in ceea ce priveste pretul, deoarece, potrivit unei evaluari realizate de fondul pe care il reprezinta, pretului de referinta pentru o actiune FP este mult mai mare decat cel care ar rezulta din tranzactionarea pe ROTC.

Casele de brokeraj membre ale Asociatiei Brokerilor (AB) au aprobat in septembrie anul trecut implementarea unui mecanism de tranzactionare de tip OTC (over the counter), numit ROTC, anuntand ca intentioneaza sa aduca la tranzactionare actiunile a 200 de societati nelistate.

Mecanismul de tranzactionare va putea fi accesat de brokerii celor 42 de membri ai Asociatiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondul proprietatea, #director, #actionari, #ionut popescu , #stiri BVB