Ionescu, BVB: Cresterea bursei poate fi un semn al revenirii economiei

Joi, 03 Februarie 2011, ora 17:36
1348 citiri
Ionescu, BVB: Cresterea bursei poate fi un semn al revenirii economiei

Cresterea bursei poate reprezenta un semn al revenirii economiei, piata de capital fiind de obicei un barometru al activitatii economice, apreciaza Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Cand bursa incepe sa creasca, de obicei, o ia inaintea economiei, un trimestru, doua, poate sase luni inaintea economiei. Acest lucru inseamna ca dupa aceste cresteri, care ar trebui sa inceapa la bursa, economia isi revine.

In general investitorii nu se inseala, sunt investitori straini care se uita foarte atent la tendinte si dau aprobarea pentru investitii inainte de a se intampla cresterea, pentru ca asta este ideea: in perioade de crestere sa vinzi si in perioada de criza sa cumperi", a declarat Ionescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, citat de corespondentul MEDIAFAX.

BVB a inceput sa creasca in decembrie, cand avansul a fost de 3,9%, si a incheiat prima luna a anului in curs cu un plus de 5,86%.

El a adaugat ca inceperea tranzactionarii actiunilor Fondului Proprietatea la bursa ar putea fi cea mai mare listare din Europa Centrala si de Est a anului in curs.

"De cand s-a listat Fondul Proprietatea lichiditatea bursiera este de trei-patru ori mai mare decat anul trecut. In rezolvarea crizei nu este o componenta majora, dar rezolva problema catorva mii de actionari care au asteptat aceasta listare, daca doresc sa beneficieze de oferta de pe piata", a spus Ionescu.

Directorul BVB a afirmat ca bursa de la Bucuresti ar trebui sa fie a doua din regiune, dupa cea din Polonia, in functie de suprafata si populatia tarii.

"Am ramas in urma cu piata de capital. In urma ultimelor decizii care s-au luat pe Bursa de Valori, prin listarile care urmeaza sa se intample, cred ca, in urmatorii doi ani, putem ajunge din urma bursele de la Praga si Budapesta si eventual sa ne pozitionam undeva inaintea lor, imediat dupa Polonia", a apreciat Ionescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#economia isi revine, #bursa, #bvb, #fondul proprietatea, #fp, #tranzactionare actiuni , #stiri BVB