Investitorii romani, cei mai activi pe bursa in februarie

Marti, 10 Martie 2009, ora 09:31
1402 citiri
Investitorii romani, cei mai activi pe bursa in februarie

Investitorii autohtoni au rulat in februarie pe Bursa de peste doua ori multi bani decat strainii si au cumparat cu 17,3 milioane lei mai mult decat au vandut, in timp ce strainii au avut un sold negativ de18,3 milioane lei, potrivit datelor publicate luni de BVB.

Astfel, investitorii romani au cumparat in februarie actiuni de 124,62 milioane lei (29,1 milioane euro) si au retras 107,25 milioane lei (25,03 milioane euro), soldul cumparari - vanzari fiind pozitiv.

Investitorii persoane juridice au avut un aport major la balanta vanzari-cumparari, acumuland 15,6 milioane lei, in timp ce jucatorii individuali au cumparat cu 1,73 milioane lei mai mult decat au vandut.

In schimb, jucatorii straini au plasat in februarie 35,58 milioane lei (8,3 milioane euro), mult mai putin decat romanii, insa au scos din piata 54 milioane lei (12,6 milioane euro), fiind vanzatori neti in februarie, cu un minus de 18,3 milioane lei (4,27 milioane euro).

In luna ianuarie, intrarile de capital strain pe Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat la 55,09 milioane lei, de aproape trei ori mai mici decat cele reprezentand capital autohton, iar lichidarile realizate de nerezidenti au insumat 48,3 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#BVB, #investitorii, #bursa, #activi, #balanta, #capital, #lichidari , #stiri BVB