Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii la BVB nu vor plati impozit pe profit in 2010

Investitorii la BVB nu vor plati impozit pe profit in 2010

Investitorii la Bursa vor fi scutiti si anul viitor de impozitarea profitului obtinut pe piata de capital, pentru a incuraja realizarea tranzactiilor, dupa ce si conducerea BVB solicitase acest lucru, tinand cont de actualul context economic, a spus joi Varujan Vosganian, fostul ministru de Finante, citat de NewsIn.

"Consider ca importanta sustinerii Bursei este mai mare decat veniturile care ar putea fi generate din tranzactiile de pe piata de capital", a explicat Vosganian, ministrul care a hotarat anul trecut suspendarea acestui impozit.

Pe de alta parte, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, spunea la inceputul acestei luni ca a cerut ministerului de Finante sa nu impoziteze nici in 2010 profitul obtinut pe piata de capital, pentru a incuraja in continuare investitorii sa tranzactioneze.

Impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital a fost suspendat pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung, ca urmare a unei modificari a codului fiscal aprobata de fostul Executiv, in octombrie 2008.

Inainte de aceasta modificare adusa codului fiscal, impozitul pentru castigurile din investitii pe piata de capital era de 16% pentru termen scurt (sub 1 an) si de 1% pentru cele pe teremen lung (peste 1 an).

In privinta pragului la detinere la societatile de investitii financiare (SIF), liberalul care a ocupat functia de ministru al economiei si finantelor in cabinetul Tariceanu a spus ca sustine ridicarea acestuia.

"Cred ca a venit momentul ca SIF-urile sa se descurce ca orice alte societati private. Nu mai este cazul sa le tratam ca pe structuri hibride", a spus Vosganian.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2206 ori
Citeste mai multe despresifuri farmache bvb investitii profit cod fiscal