Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile in actiunile de pe RASDAQ au adus randamente de 33% in ultimele 12 luni

Investitiile in actiunile de pe RASDAQ au adus randamente de 33% in ultimele 12 luni

Cel mai profitabil plasament financiar in ultimele 12 luni a fost investitia in actiuni de pe piata RASDAQ, cu un randament mediu de 33 la suta, potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest.Investitia in obligatiuni corporative ar fi adus in perioada analizata un randament anual de 15 la suta, obligatiunile municipale - 14 la suta, iar depozitele bancare pe 12 luni - 10 la suta. In prezent, dobanda medie la depozitele in lei pe 12 luni este de 8,8 la suta, iar la cele in euro de 3,15 la suta.

Investitiile in fondurile mutuale au avut in perioada analizata un randament mediu de 10,76 la suta. Cei care si-au transformat leii in dolari, in urma cu un an de zile, au inregistrat o pierdere de 5,59 la suta, iar cei care si-au pastrat economiile in euro au inregistrat o depreciere de 1,47 procente.

Cei care au plasat bani in actiunile cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat in ultimele 12 luni un randament mediu de 30 la suta, masurat de evolutia indicelui compozit BET-C.

Rata inflatiei in ultimele 12 luni a fost de 6,02 la suta.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 718 ori