Inca cinci candidati, in cursa pentru un loc in consiliul Bursei

Marti, 16 Februarie 2010, ora 22:28
1153 citiri
Inca cinci candidati, in cursa pentru un loc in consiliul Bursei

Cinci noi candidati au depus documentele pentru a intra in cursa pentru administrarea BVB, numele noi fiind Liviu Tibichi de la Transilvania Capital, Andrei Cristian, propus de Equity Invest si Mircea Solovastru din partea KBC, in timp ce Octavian Molnar si Adrian Manaila lupta pentru un nou mandat.

Adrian Manaila este administrator al Bursei din 2006 si detine prin intermediul firmei de brokeraj Elda Invest 1,57% din actiunile operatorului de piata.

Octavian Molnar este directorul general adjunct al IFB Finwest, intermediar care detine 1,55% din actiunile Bursei.

Liviu Tibichi este presedintele si directorul general al Transilvania Capital, o firma care controleaza doar 0,12% din capitalul Bursei.

Pe de alta parte, Equity Invest, o firma de brokeraj mica la care ministrul economiei Adriean Videanu detine 25% din actiuni, l-a propus pe Andrei Cristian, manager in Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania.

De asemenea, KBC Securities il sustine pe Mircea Solovastru, lector universitar in cadrul UMF Targu-Mures.

Pana acum, in cursa pentru un mandat de administrator al Bursei s-au inscris sau si-au anuntat candidatura Rares Nilas, directorul general al BT Securities, Ciprian Zah de la Broker Cluj, un director in cadrul Electrica, Eugen Bradean, fostul vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor, Vergil Popescu, Adrian Stefanescu, un membru al comisiei de admitere la tranzactionare a BVB si un avocat sustinut de firma de brokeraj HB Invest, Radu Ghidermic.

La functia de presedinte al consiliului s-au inscris pana acum doi candidati: Dan Paul, actualul vicepresedinte al Bursei si Micea Botta, secretarul general al BVB. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#bursa, #candidati, #consiliu , #stiri BVB