Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul pe castig la BVB - suspendat in 2009

Impozitul pe castig la BVB - suspendat in 2009
Impozitul pe castig al investitorilor in piata de capital va fi suspendat in 2009, a declarat, miercuri, la o conferinta de presa, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.


'MEF a realizat o evaluare a impactului bugetar pentru perioada urmatoare si a decis modificarea costurilor fiscale, astfel incat impozitul pe castig pe piata de capital va fi suspendat pentru anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pentru cele pe termen lung', a afirmat Vosganian .Astfel, va fi eliminat impozitul de unu la suta pentru investitiile pentru o perioada mai mare de un an si cel de 16 la suta pentru cele pentru o perioada mai mica de un an, potrivit ministrului Economiei si Finantelor.'De asemenea, pierderile pe un an ale investitorilor pot fi raportate pentru anul fiscal urmator. Cu acest lucru ne vom confrunta in 2010', a adaugat Varujan Vosganian.Masurile luate de MEF vin sa incurajeze investitorii sa participe la tranzactiile de la Bursa de Valori Bucuresti , intr-o perioada in care evolutiile acesteia sunt afectate de trendurile regasite in pietele internationale.

Din acelasi motiv, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare suspenda, pentru o perioada inca nedeterminata cota de 0,08 la suta aplicata valorilor tranzactionate.'CNVM va renunta la o treime din venituri, in conditiile in care se finanteaza singura, prin masurile pe care le ia pentru incurajarea investitorilor de la BVB. In afara de renuntarea la cota de 0,08 la suta, se suspenda, pentru o perioada de sase luni, cota care se aplica in cazul ofertelor publice initiale la listarea companiilor noi la BVB', a afirmat presedintele CNVM, Gabriela Anghelache.In acest context, CNVM va intari actiunile de supraveghere a pietei de capital, in special pentru organismele de plasament colectiv si pentru instrumentele financiare derivate. Trebuie sa identificam situatiile care pot genera influente asupra preturilor Spot', a adaugat Anghelache.In acest context, CNVM solicita Casei Romane de Compensare si Depozitarului Central sa ia masuri pentru asigurarea unui management de performant al lichiditatii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1329 ori