Generali a lansat un nou tip de asigurare care ofera si posibilitatea de a investi pe 20 ani

Luni, 24 Martie 2008, ora 12:23
2003 citiri
Generali a lansat un nou tip de asigurare care ofera si posibilitatea de a investi pe 20 ani

Generali Asigurari a lansat, luni, o noua asigurare de viata cu componenta investitionala (de tip unit-linked) - EasyGenius, cu un grad de risc moderat, ca urmare a duratei mari de investitie (20 ani) si a faptului ca 75% din portofoliu consta in plasamente in instrumente cu venituri fixe. Restul de 25% din portofoliu consta in investitii in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar din totalul plasamentelor in instrumente cu venituri fixe, 45% sunt in obligatiuni.


La produsele de tip unit-linked, companiile investesc o mare parte din prima platita in fonduri de investitii, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii.


"Easy Genius este o varianta simplificata a produsului pe care Generali Asigurari il detine deja in portofoliu - Generali Investment Unit Solution - si a fost special creat pentru a putea fi vandut si de catre forta de vanzare (agentii de marketing), care a actionat pentru colectarea adeziunilor la fondul de pensii administrat privat de Generali Fond de Pensii", a declarat seful serviciului asigurari de viata, Ovidiu Racoveanu.


Noul produs se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 55 de ani, cu un venit anual mediu de peste 13.000 lei. Clientii pot opta pentru unul din cele patru praguri fixe de investitie, in functie de veniturile personale, respectiv prime anuale de 1.000 lei, 1.200 lei, 1.500 lei sau 2.000 lei.


Beneficiarii noului produs pot efectua depuneri suplimentare, iar castigul obtinut este neimpozabil. De asemenea, suma finala poate fi primita fie integral, fie in rente, iar platile esalonate se pot face inclusiv in rate semestriale sau trimestriale. Clientii pot efectua si retrageri partiale.


Pentru partea investitionala, clientii generali pot opta intre fondul diversificat Confident (instrumente de piata monetara - 75% si instrumente cu venit fix - 25%), Fondul Armonie (actiuni tranzactionate pe piata bursiera - 25%, instrumente cu venit fix - 75%) si Fondul Activ - care investeste preponderent in actiuni (70%) cotate pe piata bursiera din Romania.


Piata asigurarilor de tip unit-linked a ajuns la aproximativ 550 milioane lei la sfarsitul lui 2007, estimeaza Generali Asigurari, cu ocazia lansarii Easy Genius (Generali Investment Unit Solution).


Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...