Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea BVB cu Bursa din Sibiu, in primul trimestru din 2006

Fuziunea BVB cu Bursa din Sibiu, in primul trimestru din 2006
Fuziunea intre Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) si societatea rezultata din unificarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu Rasdaq s-ar putea realiza in primul trimestru al anului 2006, a declarat joi agentiei Mediafax presedintele BMFMS, Teodor Ancuta."Adunarile Generale ale BVB si BMFMS au aprobat fuziunea. Daca totul decurge normal, unificarea s-ar putea realiza in primul trimestru al anului viitor", a afirmat Ancuta. Potrivit reprezentantilor BVB si Rasdaq, unificarea celor doua entitati ar putea avea loc pana la finele anului, ulterior urmand sa fie depasite problemele privind compatibilitatea aplicatiilor software ale pietelor din Bucuresti si Sibiu.Pana la finele acestui an, Bursa din Sibiu va lansa trei noi derivate pe actiuni, repectiv SSIF Broker, Sicomed si Sinteza Oradea, care se vor adauga celor 21 existente.
De asemenea, oficialii bursei intentioneaza sa introduca si contractele cu scadenta la 9 si 12 luni pentru cele mai lichide titluri.
"Numarul contractelor derulate la BMFMS ar putea sa ajunga la 500.000 la sfarsitul anului, volum mai mare cu 50% fata de prognozele din raportul de evaluare al bursei. In ultimele trei zile, investitorii in piata la termen de la Sibiu au tranzactionat aproape 30.000 de contracte futures si cu optiuni, ceea ce ne da increderea ca va fi atins sau chiar depasit nivelul de 100.000 de contracte pe luna", a apreciat Ancuta.
Presedintele BMFMS a precizat ca la Sibiu sunt circa 2.200 de clienti.
"In prezent, bursa sibiana este inca la nivelul de piata cu jucatori mici. Exista insa semnale ca au patruns pe piata si fondurile de investitii existand ordine cu pachete mari, de peste 500 si chiar 1.000 de contracte", a mai spus Ancuta.
Cele mai tranzactionate derivate la Bursa din Sibiu au fost, in primele noua luni, cele pe actiuni, cu o pondere de circa 95%, pe fondul fluctuatiilor preturilor si a stabilitatii cursurilor de schimb ale mondei nationale si cele ale devizelor.
Bursa de Marfuri Sibiu a fost infiintata in decembrie 1994, avand atunci 11 actionari. La inceputul lunii octombrie, BMFMS si-a dublat capitalul social, la 171,2 milioane de lei. Majorarea s-a realizat prin emiterea a 4.280 de actiuni noi cu valoarea nominala se 200 de lei.Cristina PopescuCurierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 832 ori