FP despre majorarea tarifelor de catre DC: excesiva si nejustificata

Joi, 03 Iunie 2010, ora 15:12
978 citiri
FP despre majorarea tarifelor de catre DC: excesiva si nejustificata

Fondul Proprietatea (FP) a anuntat joi ca hotararea Depozitarului Central de a majora tarifele de cesionare a actiunilor Fondul Proprietatea este "excesiva si fara o justificare practica, ajungandu-se chiar la dublarea lor pentru anumite operatiuni", potrivit NewsIn.

"Modificarea acestor tarife pentru cesiunile cu actiuni Fondul Proprietatea este excesiva si fara o justificare practica, ajungandu-se chiar la dublarea lor pentru anumite operatiuni.

Aceste majorari de tarife nu se bazeaza pe criterii juste, atata timp cat nu se tine cont de valoarea reala a tranzactiilor.

Astfel, noile tarife se raporteaza strict la valoarea nominala de 1 RON a actiunii Fondul Proprietatea si nu la valoarea de tranzactionare", se arata intr-un comunicat.

FP precizeaza ca, la momentul la care a luat aceasta decizie, Depozitarul Central nu s-a consultat si nu a informat in nici un fel cu Fondul.

"Consideram ca majorarea tarifelor este o decizie abuziva, fara un temei real, care denota o atitudine sfidatoare si monopolista fata de partenerii si opiniile existente in piata de capital romaneasca.

In consecinta, ne vedem nevoiti sa actionam, in numele interesului actionarilor nostri, pe orice cale legala, pentru a ataca aceasta decizie a Depozitarului Central.

Conducerea Fondului Proprietatea analizeaza posibilitatile de contestare a acestei decizii, prin introducerea unor actiuni in justitie si/sau prin sesizari adresate Consiliului Concurentei", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, #bvb, #fond, #proprietatea , #stiri BVB