FP a depus documentele pentru inregistrarea ca alt organism de plasament colectiv

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 16:43
1180 citiri
FP a depus documentele pentru inregistrarea ca alt organism de plasament colectiv

Fondul Proprietatea (FP) a comunicat faptul ca miercuri, 18 mai, si-a indeplinit obligatiile legale referitoare la depunerea documentelor in vederea inregistrarii ca alt organism de plasament colectiv (AOPC) de tip special, informeaza NewsIn.

Acesta este constituit in scopul acordarii despagubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite in natura, distinct de alte categorii de AOPC mentionate in reglementarile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

CNVM va analiza documentele depuse si va decide, in conditiile Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare.

Dupa inregistrarea Fondului Proprietatea la CNVM vor fi luate masurile legale in vederea listarii pe Bursa de Valori Bucuresti, in conditiile legii.

La sfarsitul lui martie, Mobius spunea ca Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in acest an, in cel mai fericit caz pana in septembrie, adaugand ca va exista o dubla listare la Londra, dar cel mai probabil dupa cea de la BVB.

"Speram sa listam FP anul acesta la Bursa de la Bucuresti si speram sa avem o listare dubla pe piata din Londra. Tinta noastra este ca actiunile sa fie tranzactionate la adevarata lor valoare.

Listarea in Londra, desi este posibil sa aiba loc in acelasi timp cu cea de la Bucuresti, ar putea fi intarziata deoarece sunt necesare mai multe criterii de indeplinit, dar ea va avea loc in cele din urma", sublinia Mobius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fp, # inregistrare organism plasament colectiv , #stiri BVB