Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea vrea sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti

Fondul Proprietatea vrea sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti

Desi Fondul Proprietatea vrea sa se listeze la Bursa in iunie 2009 aceasta decizie va fi luata in functie de situatia pietei de capital din Romania si de situatia de pe plan mondial, arata planul de actiune pentru listarea Fondului. Fondul Proprietatea a intocmit un plan de actiune pentru listare la BVB, in urma solicitarii actionarilor cu privire la suplimentarea ordinii de zi a adunarii generale ordinare a actionarilor de vineri, 8 august.


Din "planul de actiune pentru listarea Fondului Proprietatea", publicat pe pagina de internet a FP, reiese ca listarea Fondului se va face numai dupa selectia administratorului de fond, iar decizia "finala a momentului efectiv al lansarii ofertei publice si listarii pe BVB a actiunilor este o decizie de oportunitate ce este recomandabil sa fie luata tinand cont de situatia pietei de capital din Romania, precum si de situatia globala".


Fondul a realizat, in primele sase luni din 2008, un profit brut de peste 257 milioane lei (70,4 milioane euro) si venituri de 273,2 milioane lei, potrivit convocatorului AGA afisat pe site-ul Fondului.


Pentru intreg anul, Fondul estimeaza ca va obtine un profit net de 414,1 milioane lei, in crestere cu 32% fata de castigul din 2007.


Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (4 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei. La 27 iunie 2008, Fondul avea depozite bancare de circa 852 milioane lei.


Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.


In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1287 ori