Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea a primit oferte pentru cele 13 companii neauditate

Fondul Proprietatea a primit oferte pentru cele 13 companii neauditate
Fondul Proprietatea a primit oferte de la patru companii pentru evaluarea activelor ultimelor 13 detineri neauditate din portofoliu, a declarat directorul general al Fondului, Daniela Lulache. "Am primit oferte pentru evaluarea detinerilor celor 13 companii neauditate de la Darian Rom Suisse, Gestaco, JPA si Alfa Chim", a spus Lulache.


Fondul Proprietatea are, in prezent, 76 de detineri auditate la companii din portofoliu.Procesul de evaluare va fi unul amplu pentru 12 dintre companiile inca neauditate, in timp ce pentru a treisprezecea societate care figureaza in anuntul de licitatie, World Trade Hotels, procedura este mai simpla, deoarece este vorba despre o entitate nou-infiintata.In urma licitatiei, ar putea fi selectate mai multe companii pentru evaluarea activelor, deoarece s-a facut licitatie pentru fiecare pachet in parte, fiind vorba de 12 companii importante.Fondul Proprietatea a mai organizat o licitatie pentru selectia unui evaluator in ianuarie 2008, cand firmele de consultanta PricewaterhouseCoopers si Darian Rom Suisse Cluj-Napoca si-au impartit evaluarea majoritatii companiilor din portofoliul Fondului.Evaluatorii trebuie sa fie autorizati de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania si inregistrati la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).Procedura de achizitie aplicata in acest caz este cea a licitatiei deschise.Deschiderea ofertelor are loc marti, 5 august. Cuantumul garantiei pentru participarea la procedura de achizitie este de 25.000 lei, iar cuantumul garantiei de buna executie este de 5% din valoarea contractului fara TVA.Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 890 ori