Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantarea prin Bursa, mai ieftina decat creditele

Finantarea prin Bursa, mai ieftina decat creditele

Companiile prefera in prezent finantarea prin credite bancare in detrimentul finantarii prin intermediul Bursei, spre deosebire de anii anteriori crizei, arata un raport al societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Potrivit analistilor Intercapital, operatiunile de majorari de capital de pe Bursa au vizat in ultimii ani in special distribuirea de actiuni gratuite, prin consolidarea in capitaluri a rezultatelor obtinute anterior, respectiv operatiuni de splitare si consolidare a capitalurilor, in timp ce operatiunile de majorare de capital prin atragerea de numerar dintr-un an sunt foarte rare, scrie Ziarul Financiar.

"La finele anului 2008, multe companii de la BVB au raportat pierderi financiare importante cauzate de reevaluarea datoriilor si cresterea costurilor cu serviciul creditelor in valuta contractate pentru dezvoltare", spune Andreea Gheorghe, responsabil cu departamentul de analiza din cadrul Intercapital Invest, pentru Ziarul Financiar.


Daca sumele atrase prin intermediul Bursei ar fi fost mai mari, atunci si contul de profit si pierdere al acestora ar fi aratat altfel si trecerea peste aceasta perioada de criza s-ar fi facut mai usor, a mai spus Andreea Gheorghe.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1437 ori
Citeste mai multe despreactiuni bursa companii listare