Farmache: listarea BVB pe propria piata, in iunie

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 00:33
1855 citiri
Farmache: listarea BVB pe propria piata, in iunie

Listarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe propria piata va avea loc in iunie, in conditiile in care intermediarul desemnat sa se ocupe de operatiunea de listare, Intercapital Invest, are ca termen dupa semnarea contractului 45 de zile, a spus, pentru NewsIn, presedintele BVB, Stere Farmache.

"Executivul a facut o analiza dupa ce a primit ofertele. Astfel, in conditiile in care erau aprobate unele criterii si un punctaj s-a facut o analiza pe baza acestui punctaj si a rezultat ca Intercapital a obtinut cel mai mare scor", a spus Farmache.

"Termenul prevazut in caietul de sarcini este 45 de zile de la semnarea contractului, iar dupa estimarile noastre listarea va avea loc in luna iunie", a adaugat seful Bursei.

Firma de brokeraj Intercapital Invest, care a fost desemnata marti sa intermedieze listarea BVB, a mai adus in ultimul an pe Bursa inca doi emitenti: fondurile inchise de investitii OTP WiseRO si OTP Green Energy.

"Deocamdata nu stim cand vom semna contractul. Acum a fost anuntata doar oferta castigatoare, iar aspectele tehnice vor fi clarificate ulterior. Oricum, operatiunea se va incheia fara probleme pana la jumatatea anului", a declarat pentru NewsIn presedintele Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Potrivit anuntului facut de BVB, alaturi de Intercapital Invest alte sapte SSIF-uri sau banci au depus oferte in vederea listarii Bursei.

In urma cu o saptamana, directorul general al BVB, Anca Dumitru, spunea ca listarea va fi realizata in termen de doua luni, anuntand totodata ca 12 brokeri au cumparat caietul de sarcini in vederea intermedierii acestei operatiuni. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bucuresti, #bursa, #bvb, #stere farmache, #listare, #stere, #valori , #stiri BVB