Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul IFB Finwest intra in conducerea BVB

Directorul IFB Finwest intra in conducerea BVB

Directorul general al casei de brokeraj IFB Finwest, Octavian Molnar, a fost ales ca administrator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma adunarii generale de vineri, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul conducerii BVB.

Pentru locul vacant din conducerea Bursei s-au mai inscris Valerian Ionescu, seful directiei piete financiare din cadrul BCR, Vergil Popescu, vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor, si Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Cei patru candidati s-au luptat pentru postul de administrator, dupa ce Petru Prunea a fost nevoit sa paraseasca consiliul de administratie, in urma sanctionarii primite de la CNVM.

Petru Prunea a pierdut calitatea de membru in consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare i-a interzis sa mai activeze pe piata de capital timp de cinci ani, in urma unor nereguli descoperite la firma Broker Cluj, pe care o conducea.

De asemenea, actionarii Bursei au mai aprobat vineri situatiile financiare aferente anului trecut, descarcarea de gestiune si repartizarea profitului.

Astfel, actionarii vor primi un dividend brut de 1,3 lei/actiune, din profitul obtinut anul trecut, de 10,6 milioane lei, rezultat care este de aproape trei ori mai mic decat cel din 2007.

Propunerea conducerii BVB a fost de a distribui sub forma de dividende intregul profit din 2008.

Totodata, in AGA a fost revizuita in crestere si tinta de profit a BVB pentru acest an, de la 1,5 milioane lei, la 7,87 milioane lei, ca urmare a reducerii costurilor. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1228 ori
Citeste mai multe despreactionari bvb dividende profit