Directorul BVB: Nu am primit o explicatie clara cu privire la revocarea mea

Vineri, 29 Martie 2013, ora 11:26
1299 citiri
Directorul BVB: Nu am primit o explicatie clara cu privire la revocarea mea

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Victor Cionga, a declarat vineri ca respecta decizia Consiliului Bursei privind revocarea sa din functie si este gata sa asigure tranzitia conform contractului.

Victor Cionga, seful BVB, a fost revocat din functie

"Nu am primit inca nicio explicatie clara cu privire la obiectivele majore pe care timp de sase luni nu le-as fi indeplinit. Ceea ce pot sa spun, insa, este ca restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face 'heirupist'. Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii, ci si de viata unor oameni, angajati ai acesteia.

Cine isi imagineaza, mai ales in contextul economic actual, ca se poate juca cu asta sarind etapele unei analize serioase dovedeste ca nu este un leader si manager responsabil", a afirmat directorul general al BVB, intr-un comunicat referitor la anuntul public din data de 28 martie facut de Consiliul de Administratie al BVB cu privire la incetarea mandatului sau.

In ceea ce priveste consilierii si firmele de consultanta si/sau avocatura externe, Cionga a precizat ca a apelat la acestea din doua ratiuni - pentru ca avea nevoie de profesionisti de incredere, in conditiile in care presa a fost si este plina de scurgeri de informatii din Bursa de Valori, ceea ce este anormal, si pentru ca acesti profesionisti au acoperit o lipsa de expertiza pe care a constatat-o in BVB, lucru asupra caruia a informat CA al BVB.

"Cu sau fara Cionga, problemele grupului BVB si ale pietei de capital raman, iar o restructurare la nivelul intregului grup, facuta'ca la carte', este absolut necesara, dincolo de orgolii personale, 'traditii istorice' si interese pe termen scurt", a mai spus Victor Cionga.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a decis joi revocarea din functie a directorului general al BVB, Victor Cionga, incetarea contractului de mandat incheiat cu acesta urmand sa devina efectiva in termen de doua luni, conform unui comunicat postat pe site-ul bursei.

"Decizia Consiliului de Administratie al BVB survine ca urmare a faptului ca, raportat la asteptarile Consiliului de Administratie, procesul de restructurare a Bursei de Valori Bucuresti nu a inregistrat un progres suficient de rapid, fiind la acest moment in etape insuficiente", se mentioneaza in comunicat.

In perioada de doua luni pana la incetarea efectiva a mandatului, Cionga va continua sa isi exercite responsabilitatile de director general al BVB, astfel incat sa se asigure o tranzitie cat mai usoara la preluarea atributiilor de catre o alta persoana care va fi selectata de CA al BVB pentru pozitia de director general.

Victor Cionga a fost numit in functia de director general al BVB in data de 18 iulie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Cionga BVB, #revocare functie director BVB, #restructurare Bursa Valori Bucuresti , #stiri BVB