Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DESIF 2 au revenit pe primul loc in topul lichiditatii

DESIF 2 au revenit pe primul loc in topul lichiditatii

Cea dea treia sesiune de tranzactionare din aprilie a fost una in care lichiditatea a crescut cu 42 % fata de ziua anterioara, mijlocul saptamanii fiind unul prielnic speculatiilor.

Pe fondul unui traseu pigmentat atat cu cresteri cat si cu scaderi, asa cum indica valorile inregistrate la inchidere, au fost contabilizate 25.140 contracte futures si options din 2985 tranzactii, cu o valoare de peste 77,5 milioane de lei. Despre sedinta din 4 aprilie Mirabela Coss, broker la cel mai activ intermediar din piata la termen, anume SSIF Broker Cluj a declarat: "ziua fost departe de a fi una linistita. Daca pana la inchiderea sedintei de la BVB, SIF-urile s-au mentinut la un nivel destul de ridicat, dupa inchidere, cotatiile au inceput sa coboare usor, fie ca semn al marcarii profiturilor din partea cumparatorilor, din zilele anterioare de acumulare, fie chiar ca urmare a deschiderii de pozitii short de catre speculatorii care mizeaza pe o evolutie fluctuanta a preturilor in perioada urmatoare".

Dupa un inceput de luna dominat de tranzactiile cu contractele DESIF 5, secondate de DESIF 2, ieri rolurile s-au inversat. Astfel, DESIF 2 au redevenit numarului unu, cu 13.000 contracte. Scadenta apropiata a dominat cu 12.768 contracte DESIF 2, pretul de inchidere fiind de 2,959 lei/actiune, in urcare cu 0,85 bani fata de sedinta anterioara. Pentru toamna acestui an aprecierea a ajuns la 2 bani iar pretul DESIF 2 la 3,09 lei pe actiune. DESIF 2 decembrie au beneficiat de asemenea de imbunatatirea pretului, ajuns la 3,3 lei/titlu, dupa o crestere de 2,3 bani. Si DESIF 5 iunie au atras majoritatea contractelor incheiate pe aceste active suport, din cele aproape 11.100 perfectari, 10.582 indreptandu-se spre scadenta apropiata. DESIF 5 iunie au incheiat ziua la un pret similar cu cel din sesiunea precedenta, valorand 3,26 lei/actiune, dupa ce au fost tranzactionate la valori intre 3,36 si 3,2561 lei/actiune. In schimb, atat pentru septembrie cat si pentru decembrie DESIF 5 se devalorizeaza cu 0,99 respectiv 0,29 bani, fiind cotate la 3,4351 si 3,645 lei/actiune.

Produsul derivat pe actiunile "Rompetrol" s-a mentinut si el in atentia investitorilor care au incheiat 555 contracte. DERRC au fost cotate pentru iunie, termenul cel mai lichid, la 0,105 lei/actiune, depreciindu-se usor.

In piata derivatelor valutare, moneda unica europeana a fost cotata la 3,355 lei pentru iunie, si la 3,4 lei pentru septembrie, deprecierea in raport cu aceasta scadenta fiind de 5,02 bani.

Sursa: Decebal N. Todarita
www.bmfms.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 984 ori