De ce atrage Concefa Sibiu investitorii - Analiza Tradeville

Marti, 26 Iulie 2011, ora 22:26
1333 citiri
De ce atrage Concefa Sibiu investitorii - Analiza Tradeville

Compania de constructii Concefa Sibiu prezinta rate de rentabilitate net superioare fata de media sectorului din care face parte, avand in vedere informatiile financiare aferente primului trimestru al anului acesta, potrivit raportului realizat de departamentul de analiza al Tradeville. 

Consiliul de Administratie al Concefa a anuntat intentia de a majora capitalul social cu 14,2 milioane de lei, la 71,1 milioane de lei, prin aport in numerar, dar si prin compensarea cu actiuni a unor creante certe, lichide si exigibile, detinute de actionari asupra societatii. Actionarii existenti vor putea subscrie o actiune noua la 4 actiuni detinute.

"Decizia Concefa de a creste capitalul propriu pare a fi una potrivita cu mediul economic actual, in care starea de incertitudine planeaza asupra aconomiei mondiale. Ca efecte pozitive, ne asteptam la o scadere a gradului de indatorare si o imbunatatire a indicatorului P/BV, ambele fiind mai mari decat ale sectorului BVB din care sociatatea face parte", potrivit analistului Tradeville, Ovidiu Dumitrescu, autorul raportului.

La sfarsitul trimestrul intai din 2011, compania avea datorii pe termen scurt de 73,2 milioane de lei si datorii pe termen lung de 69,6 milioane de lei.

Potrivit analizei Tradeville, Concefa pare supraevaluata fata de sectorul sau, avand in vedere multiplul P/BV. In functie de randamentul dividendului si de indicatorul care masoara randamentul asteptat pe unitate de risc (rata Sharpe) perspectiva este neutra.

Desi rata de indatorare a companiei este mult peste media sectoriala, ea produce un efect de levier pozitiv pentru actionari.

"Efectele negative ale recent anuntate majorari a capitalului social se refera, in special, la scaderea rentabilitatii pentru actionari (ROE) prin reducerea efectului de levier.

Totusi, este de mentionat ca, raportat la sectorul sau, Concefa are rate de rentabilitate net superioare be baza informatiilor financiare din trimestrul I/2010. In acest sens, reducerea ROE nu va afecta pozitia Concefa de lider al sectorului imobiliare si constructii al BVB", mai precizeaza analistul Tradeville.

Citeste continuarea pe ziare.com

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#concefa sibiu, #tradeville, #constructii, #analiza tradeviile, #investitii concefa sibiu , #stiri BVB