Daniel Tepes, cel mai mare actionar al BVB

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 16:07
1855 citiri
Daniel Tepes, cel mai mare actionar al BVB

Daniel Tepes, actionarul majoritar al firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare si membru in CA al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a devenit cel mai mare actionar al bursei, majorandu-si participatia la 4,53% din capital, precizeaza Mediafax.

Inainte de AGA din februarie de la BVB, cand actionarii si au ales noul Consiliu de Administratie, Tepes detinea indirect 3,47% din actiunile BVB, prin firma sa de brokeraj si in nume propriu.

HTI Valori Mobiliare nu mai apare in structura actionarilor de la Bursa.

In prezent, la BVB se deruleaza cinci oferte de vanzare a actiunilor Bursei, la preturi cuprinse intre 45 si 50 lei. De asemenea, pe partea de cumparare sunt lansate patru oferte, la preturi cuprinse intre 26 lei si 45 lei pe titlu.

Firma de brokeraj Intercapital Invest a castigat saptamana aceasta licitatia pentru intermedierea listarii BVB pe piata de la Bucuresti. Anterior, conducerea BVB a stabilit ca listarea actiunilor proprii sa fie realizata in termen de 90 de zile de la atribuirea contractului de intermediere.

Incepand din luna noiembrie a anului trecut, actiunile BVB se pot tranzactiona fara dreptul de preemptiune al celorlalti actionari ai operatorului de piata, astfel ca orice persoana poate cumpara titluri emise de Bursa.

BVB are un capital de 76,7 milioane lei, divizat in 7,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. La pretul cerut de firma de brokeraj, valoarea de piata a BVB ar fi de 345,3 milioane lei.

Pe locul secund, in topul celor mai mari actionari BVB, se regaseste Mircea-Nicolae Musgociu, om de afaceri din Targu-Mures, care detine 4,34% din titluri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#daniel, #tepes, #actionar, #bvb , #stiri BVB