Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dafora si-a sporit profitul net cu 55% in 2007

Dafora si-a sporit profitul net cu 55% in 2007

Compania de foraj petrolier Dafora Medias a obtinut anul trecut un profit net de 4,49 milioane euro, in crestere cu 55% fata de 2006, pe fondul dublarii afacerilor, a anuntat compania intr-un comunicat cu ocazia debutului la tranzactionare la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).In 2006, Dafora a raportat un castig net de 2,9 milioane euro.


Afacerile companiei s-au dublat anul trecut la 87,50 milioane euro, dupa ce in 2006 Dafora a afisat o cifra de afaceri de circa 43 milioane euro.


Dafora Medias estimeaza pentru anul 2008, dublarea profitului, la 9,56 milioane euro, in comparatie cu anul trecut. Cifra de afaceri bugetata pentru acest an este de 100,6 milioane euro, cu 15% mai mare fata de anul anterior.


Compania vrea sa ajunga pana in anul 2010 la un profit net de 13,4 milioane euro si o cifra de afaceri de 133 milioane euro.


Aceasta are in derulare mai multe proiecte imobiliare printre care un centru pentru primirea urgentelor la Spitalul Elias din Bucuresti, un hotel de patru stele in Sighisoara, precum si o serie de cartiere rezidentiale in Medias, Bucuresti si Campia Turzii.


De asemenea, compania deruleaza si lucrari de reabilitare a retelei de apa si canalizare din Medias.


Conducerea societatii propune si infiintarea unei companii cu capital mixt (joint-venture), care sa dezvolte o cladire de birouri in zona Floreasca din Bucuresti.


Daca actionarii vor aproba proiectul, Dafora Medias va detine 50% din capitalul social al companiei nou create. Societatea imobiliara se va infinta numai in urma unui studiu de fezabilitate, a anuntat compania intr-un comunicat trimis la inceputul saptamanii Bursei.


De asemenea, actionarii vor fi consultati in data de 27 martie cu privire la vanzarea unui teren din Bucuresti, pe care sunt amplasate constructii, catre compania nou infiintata.


Dafora vrea sa investeasca in acest proiect circa sase milioane de euro.


Actiunile societatii (DAFR) au debutat joi la tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, in urma transferului de pe piata Rasdaq si s-au apreciat puternic dupa prima jumatate de ora a sedintei, cu 6,03%, la 0,3870 lei, pe o lichiditate de 69.239 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 980 ori