Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cuprom arunca 20% din actiuni pe bursa, in vara

Cuprom arunca 20% din actiuni pe bursa, in vara
Cel mai mare producator de cupru din Romania estimeaza ca in martie-aprilie va fi gata sa demareze procesul de listare pe BVB.Cuprom este la ora actuala in faza de angajare a unei companii de consultanta in vederea listarii pe BVB, ne-a declarat presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Horia Simu. Potrivit acestuia, procesul de auditare a Cuprom a inceput de la finele lui 2007. "Probabil ca vom fi gata in martie-aprilie si atunci urmeaza sa decidem toate detaliile", a spus Simu. Cel mai probabil, Cuprom va lista 20% dintre actiuni. "Vom solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare o derogare pentru a ne putea lista cu 20% sau sub acest procent. Fiind o valoare mare a listarii, credem ca procentul va acoperi bine lichiditatea BVB", a mai declarat reprezentantul Cuprom. Acesta sustine ca are propuneri si din partea consultantilor si pentru listarea pe bursa din Londra, dar ca "nu stie cum merg pietele".

Pentru 2007, Cuprom estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 380 de milioane de dolari si un profit inainte de scaderea costurilor cu dobinzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) de 12-15 milioane de dolari. In ceea ce priveste activitatea din 2008, oficialul companiei autohtone mizeaza pe dublarea productiei pina la atingerea unei cifre de afaceri de 600 de milioane de dolari si un profit EBITDA de 20-25 de milioane de dolari. "Vom produce in jur de 55-60.000 de tone de sirma pe care le vom comercializa pe aceleasi piete ca si inainte", a mai spus Simu, conform caruia Cuprom vinde in tara in jur de 65-70% din productia realizata, restul ajungind in state precum Ungaria, Cehia, Slovacia, Italia sau Germania. Pentru pentru anul acesta, compania si-a bugetat investitii de aproximativ 10 milioane de dolari pentru retehnologizare. Din datele Ministerului Finantelor, in 2006, Cuprom a raportat o cifra de afaceri de peste 580 de milioane de lei (233 de milioane de dolari) si un profit net de peste 9,1 milioane de lei (3,6 milioane de dolari).

<a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17024&art=41468&cHash=edf4cd7b9b>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 925 ori