Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum ar putea ajunge actiunile Fondul Proprietatea pe bursele straine

Cum ar putea ajunge actiunile Fondul Proprietatea pe bursele straine

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Grzegorz Konieczny, a declarat miercuri ca se poarta discutii cu banci de investitii privind o listare secundara a FP, fiind luate in calcul bursele din Londra, Varsovia sau Viena, potrivit Newsin. 

"Pana la sfarsitul lunii iunie vrem sa le facem o recomandare actionarilor cu privire la listarea secundara si atunci vom stabili daca le propunem o listare pe o bursa straina sau actiunile FP vor ramane la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Purtam discutii cu un numar de banci de investitii si am luat in considerare bursele din Londra, Varsovia si Viena", a mentionat Konieczny.


Actionarii FP au aprobat miercuri propunerea Ministerului Finantelor de distribuire a unui dividend de 0,03141 lei/actiune, dublu fata de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/actiune.


Propunerea MFP cu privire la dividend a primit peste 99% din voturile actionarilor. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1234 ori