Croitoru recomanda BVB sa mentina costul tranzactiilor cat mai mic

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 14:16
1139 citiri
Croitoru recomanda BVB sa mentina costul tranzactiilor cat mai mic

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a spus miercuri, cu ocazia unei deschideri oficiale a sedintei de tranzactionare a BVB, ca Bursa trebuie sa mentina costul tranzactiilor cat mai jos, pentru ca "este singura sansa reala de a atrage mai multi clienti", precizeaza NewsIn.

"Cred ca orice masura ar lua Bursa trebuie sa aiba un obiectiv: sa mentina costul tranzactiilor cat se poate de jos. Aceasta este singura sansa reala de a atrage mai multi clienti", apreciaza Croitoru.

De asemenea, el a remarcat si faptul ca free-float-ul (actiunile tranzactionate in mod liber pe piata - n.r.) este destul de mic pe Bursa de la Bucuresti, iar in acest caz ar putea fi nevoie de o interventie din partea statului, care detine companii mari si prin aducerea acestora pe Bursa ar putea ajuta la ridicarea nivelului free-float-ului.

"Daca Bursa nu are in vedere aceste doua lucruri, nu este pe drumul bun", mentioneaza consilierul guvernatorului Mugur Isarescu.

"Mesajul meu catre Bursa este ca au aparut deja semnele care ne indreptatesc sa fim optimisti, insa materializarea lor si transpunerea lor intr-o forta credibila depinde foarte mult de mentinerea coerentei politicilor macroeconomice", concluzioneaza Croitoru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, # bvb, #costuri, #croitoru, #tranzactii , #stiri BVB