Cristian Sima vrea conducerea BVB

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 11:34
1166 citiri
Cristian Sima vrea conducerea BVB

Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS Romania, vrea sa candideze pentru functia de presedinte al CA al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), demisionand joi din functiile de membru al consiliilor de administratie ale Bursei din Sibiu (Sibex) si Casei Romane de Compensatie (CRC).

"Ieri (joi - n.r) am primit cererea de demisie a lui Sima, pe care am aprobat-o. Am inteles ca vrea sa participe la alegerile pentru presedintia Bursei de la Bucuresti", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, presedintele CA si directorul general al Sibex, Teodor Ancuta.

Sima a fost administrator al BVB in perioada martie - august 2007.

"Voi cere actionarilor sa-mi dea voie sa depun candidatura pentru functia de presedinte al BVB, pentru ca nu am depus-o pana miercuri. De la Sibex si CRC am demisionat intrucat ar fi fost un conflict de interese", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX Sima.

In cursa pentru presedintia Bursei s-au mai inscris actualul presedinte al BVB, Stere Farmache, Mircea Botta, membru in CA al BVB, si Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte al Bursei. Botta si Paul candideaza si pentru un loc de membru in CA.

Actionarii BVB vor alege vineri noul CA si vor analiza unele modificari la actul constitutiv al Bursei, in vederea listarii operatorului de piata pe propria platforma. Administratorii operatorului de piata au propus si reducerea numarului de membri ai Consiliului de Administratie de la 9 la 7.

Pentru o functie de membru in Consiliul de Administratie al BVB si-au depus candidatura pana in prezent 31 de persoane.

 

#bvb, #cristian, #demisie, #sibex, #sima , #stiri BVB