Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cristian Sima, ales in Consiliul de Administratie al BVB

Cristian Sima, ales in Consiliul de Administratie al BVB

Administratorul WBS Consulting Sevices, Cristian Sima, a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Cinci brokeri si-au depus candidaturile pentru locul vacant din CA. Contracandidatii lui Sima au fost, presedintele Estinvest SA, Vasile Epure, directorul BRD Securities, Cornel Fumea, directorul Euro Invest Vision, Marius Pulgaru, si presedintele Romcapital SA, Mircea Botta.

Potrivit programului de dezvoltare transmis Bursei, inca din noiembrie, Sima isi propune sa contribuie la cresterea lichiditatii BVB astfel incat, la sfarsitul lui 2008, sa se atinga o lichiditate medie zilnica de 200 milioane lei. Pentru aceasta, Sima considera ca este necesara introducerea vanzarilor de tip short (cu actiuni imprumutate) si a contractelor la termen pentru cele mai lichide zece actiuni listate la BVB. In plus, noul membru in administratia BVB doreste cresterea increderii investitorilor in piata de capital din Romania si aparitia de noi emitenti in piata.

In programul lui Sima figureaza stabilirea contactelor cu burse de prestigiu precum London Stock Exhange (Bursa din Londra) si Swiss Stokc Exhange (Bursa din Zurich). Noul membru doreste infiintarea unui fond al BVB care sa sponsorizeze doi tineri in vederea specializarii lor la London Stock Exhange. "In acest fond eu voi varsa indemnizatia pe care o primesc la de la BVB plus orice suma necesara pentru aceasta sponsorizare, din fondurile WBS", declarat Sima in programul sau de dezvoltare.

Cristian Sima este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). In perioada 1991 - 1993 a fost profesor la facultatea de Stiinta Economice si Bancare din Siena Italia.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 952 ori