Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Costuri de tranzactionare mai mici dupa fuziunea BVB cu Rasdaq

Costuri de tranzactionare mai mici dupa fuziunea BVB cu Rasdaq
Costurile de tranzactionare vor fi mai mici dupa fuziunea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu Bursa Electronica Rasdaq, potrivit reprezentantilor celor doua institutii. Fuziunea celor doua burse va mai aduce insa si alte beneficii, ca de exemplu standardizarea operatiunilor."Pe plan intern, efectele vor fi rationalizarea costurilor, in sensul reducerii acestora, standardizarea operatiunilor bursiere, eliminarea diversitatii nefolositoare care exista in prezent, o mai buna utilizare a resurselor financiare si umane ale celor doua piete", ne-a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache. In cele din urma, fuziunea va duce la atingerea masei critice necesare dezvoltarii pietei si, nu in cele din urma, aceasta va ajuta ca piata de capital consolidata intern sa faca fata mai bine competitiei cu bursele europene. Si presedintele Bursei Electronice Rasdaq, Siminel Andrei, apreciaza ca efectele fuziunii celor doua burse vor fi pozitive in perspectiva integrarii in UE. "Speram ca fuziunea celor doua burse sa creasca capabilitatile tehnice si economice in vederea integrarii europene a bursei, costurile sa fie reduse, numarul companiilor listate la BVB sa creasca, respectiv companiile de elita listate pe Rasdaq sa fie mai bine promovate", ne-a declarat presedintele Bursei Electronice Rasdaq, Siminel Andrei. Potrivit acestuia, pentru emitentii Rasdaq care vor dori o pozitionare mai buna, fuziunea reprezinta o oportunitate.
Din punct de vedere tehnic, procesul de fuziune a celor doua burse este deja incheiat. Actionarii BVB si cei ai Rasdaq au aprobat, miercuri, proiectul de fuziune a celor doua entitati. Fuziunea ar putea fi finalizata in acest an sau cel mai tarziu la inceputul anului viitor, in functie de termenele in care vor fi obtinute aprobarile din partea Comisiei Nationale de Valori Mobiliare si a Registrului Comertului. (C. Stegarescu.)

Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 849 ori