CNVM aproba primele documente pentru listarea companiei care administreaza porturile maritime la BVB

Marti, 23 Iunie 2009, ora 13:59
1094 citiri
CNVM aproba primele documente pentru listarea companiei care administreaza porturile maritime la BVB

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat documentele premergatoare listarii la Bursa a Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, in conditiile in care Ministerul Transporturilor vrea sa vanda circa 5% din actiunile detinute la aceasta, relateaza NewsIn.

Astfel, CNVM a aprobat prospectul initial in vederea intentiei de investitie in actiunile emise de compania care administreaza portul Constanta.

Posibila oferta de vanzare vizeaza un pachet de 342.282 de actiuni, adica 5% din capitalul companiei nationale, titlurile avand o valoarea nominala de 10 lei.

Oferta este intermediata de un sindicat format din casele de brokeraj Piraeus Securities si Ieba Trust. Portul Constanta si porturile Midia si Mangalia, precum si portul turistic Tomis sunt porturi maritime publice-private aflate in proprietatea statului, care asigura reglementarea si functionarea lor prin intermediul C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta.

De asemenea, CNVM a aprobat in urma cu doua saptamani si prospectele preliminare in vederea evaluarii intentiei de investitie in actiunile aeroporturilor din Constanta si Timisoara.

Ministerul Transporturilor si Infrastucturii vrea sa vanda printr-o oferta publica 5.790 de actiuni ale Aeroportului International Mihail Kogalniceanu din Constanta si 8.004 de actiuni ale Aeroportului Traian Vuia din Timisoara, valoarea nominala a acestor actiuni fiind de 10 lei/unitate. 

#actiuni, # investitie, # capital, # BVB, # companie , #stiri BVB