CNVM a autorizat sucursala din Romania a Franklin Templeton

Marti, 11 Mai 2010, ora 13:56
1274 citiri
CNVM a autorizat sucursala din Romania a Franklin Templeton

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat, marti, sucursala din Romania a societatii de administrare a investitiilor Franklin Templeton Investment Management Ltd, care va administra Fondul Proprietatea, potrivit unui comunicat transmis de CNVM, preluat de NewsIn.

Astfel, Fondul Proprietatea va fi organizat sub forma unei societati de investitii de tip inchis, incadrat in categoria altor organisme de plasament colectiv (AOPC) de tip special.

Franklin Templeton Investment Management Ltd., cu sediul in Marea Britanie, a fost inregistrata la CNVM, ca urmare a notificarii Financial Services Authority privind desfasurarea activitatii de administrare a investitiilor pe teritoriul Romaniei prin intermediul sucursalei.

Seful fondului de investitii Franklin Templeton, Mark Mobius, si-a exprimat anterior intentia de a aduce Fondul Proprietatea pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de la Bucuresti, pana la listarea pe piata reglementata.

La sfarsitul lui martie, Mobius spunea ca Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in acest an, in cel mai fericit caz pana in septembrie, adaugand ca va exista o dubla listare la Londra, dar cel mai probabil dupa cea de la BVB. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cnvm, # sai, # franklin, # templeton , #stiri BVB