Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clientii Tradeville vor putea tranzactiona actiuni FP

Clientii Tradeville vor putea tranzactiona actiuni FP

Tradeville ofera clientilor sai posibilitatea de a tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea, din prima zi a listarii, prin intermediul serviciului SMART, a anuntat compania de brokeraj duminica.

Astfel, din 25 ianuarie, clientii pot utiliza portofoliul actual de valori mobiliare pentru a accesa serviciul SMART in vederea tranzactionarii actiunilor FP. De asemenea, investitorii pot utiliza titlurile Fondului drept garantie pentru obtinerea unui imprumut in vederea tranzactionarii in marja a altor emitenti.

"SMART poate fi accesat pe baza portofoliului de valori mobiliare detinut initial de client la Tradeville, ce va fi utilizat ca garantie (colateral) in obtinerea unui imprumut acordat de Tradeville. Valorile mobiliare listate pe piata BVB, aflate in portofoliul clientului, sunt ponderate de catre Tradeville cu un coeficient stabilit in urma unei analize interne. Astfel, titlurile FP vor avea un coeficient de ponderare de 50% in prima zi de tranzactionare. Incepand cu cea de-a doua sedinta, aceste actiuni vor fi ponderate cu 70%".

Valoarea liniei de credit poate atinge maximum 300.000 lei si va fi cel mult egala cu valoarea ponderata a portofoliului initial al clientului. Tradeville nu percepe comision de acordare sau de administrare, iar perioada maxima de acordare este de un an.

SMART este destinat persoanelor fizice si juridice rezidente in Romania.


Beneficiarii SMART au la dispozitie, prin intermediul platformei de tranzactionare, un sistem de monitorizare online, care ofera informatii in timp real despre valoarea ajustata a portofoliului ponderat curent, limita de credit neutilizata, limita maxima de credit, precum si avertizari in cazul atingerii anumitor valori prestabilite care trebuie mentinute intre valoarea portofoliului ajustat si cea a creditului total.

Tradeville detine pozitia de lider pe piata de online trading, potrivit propriilor estimari, in conditiile in care a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online.


Tradeville ofera atat aplicatii online simple pentru investitorii la inceput de drum, cat si aplicatii online si desktop avansate si customizabile pentru traderii activi.


Clientii Tradeville pot alege intre investitiile in actiuni, obligatiuni, contracte futures, options sau CFDs pe marile piete internationale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1147 ori