Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capitalizarea bursiera este redusa

Capitalizarea bursiera este redusa

Capitalizarea bursiera a pietelor romanesti de capital este inca foarte mica din cauza free-float-ului scazut al companiilor listate la bursa."Capitalizarea pietei este mica pentru ca nu avem suficiente companii private listate la bursa. Avem un potential foarte bun, mai ales daca stam sa ne gandim ca suntem a doua tara ca marime din regiune, dupa Polonia", a declarat Stere Farmache.

Conform directorului general al BVB, noua lege consolidata a pietei de capital ofera multe posibilitati noi de tranzactionare. "Factorii de crestere a pietei de capital tin de atractivitatea pietei, de transparenta, atat a pietei cat si a emitentilor, de regulile corecte de supraveghere a pietei de capital, dar in primul rand de expunere a ceea ce se cheama in comert, a marfii in galantare", a afirmat Stere Farmache.

Directorul pentru Afaceri Internationale din cadrul autoritatii americane pentru piata de capital (Securities Exchange Commision), Robert Strahota, a deschis, joi, 1 iulie, sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti.

El a subliniat faptul ca un punct important in evitarea fraudelor pe piata de capital il reprezinta existenta unor auditori independenti.

Sursa: Ziua

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1021 ori