Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB vrea sa aduca la tranzactionare certificatele de emisii CO2

BVB vrea sa aduca la tranzactionare certificatele de emisii CO2

Consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat joi modificarea Codului Bursei, pentru a oferi investitorilor posibilitatea sa tranzactioneze certificate de emisii CO2, a declarat vineri Stere Farmache, presedintele operatorului de piata, citat de NewsIn.

Decizia luata de administratorii Bursei vine in contextul in care, anul trecut, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a incadrat certificatele de emisii de gaze cu efect de sera drept valori mobiliare si a stabilit ca tranzactionarea lor sa fie realizata prin intermediul brokerilor autorizati.

Dupa modificarea Codului BVB, urmeaza sa fie realizate modificarile necesare la Depozitarul Central, care va face decontarile.

Certificatele de emisii CO2 au fost deja introduse la tranzactionare de Bursa din Sibiu, la inceputul anului, odata cu lansarea noii platforme de tranzactionare a operatorului de piata.

La Bursa din Sibiu, un contract echivaleaza cu 100 certificate de emisii, adica 100 tone de dioxid de carbon. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1511 ori