BVB va deconta schimburile cu actiuni din afara sistemelor de tranzactionare

Marti, 05 Mai 2009, ora 13:30
925 citiri
BVB va deconta schimburile cu actiuni din afara sistemelor de tranzactionare

Depozitarul Central al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va lansa luna viitoare un nou serviciu pentru decontarea tranzactiilor Ovet The Counter (OTC), care permite investitorilor sa vanda sau sa cumpere actiuni in afara sistemelor de tranzactionare, a spus marti seful BVB, Anca Dumitru.

"Intr-o prima faza vor fi decontate doar tranzactiile cu instrumente financiare internationale si cele cu venit fix", a spus directorul general al Bursei, informeaza NewsIn.

Dupa realizarea unei tranzactii over the counter, informatia va intra in sistemul Bursei de Valori, iar participantii la piata vor fi notificati in privinta schimbului, a adaugat Anca Dumitru.

Conducerile Bursei si Depozitarului Central spera ca acest nou serviciu, care va intra in functiune de luna viitoare, va contribui la cresterea volumelor tranzactionate si a lichiditatii pietei.

Depozitarul Central si-a inceput activitatea pe 3 ianuarie 2007, ca unic prestator de servicii pentru societatile tranzactionate, in baza deciziilor de infiintare si functionare emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Ulterior, in baza autorizatiilor prealabile de functionare emise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Depozitarul Central si-a extins activitatea prin compensarea-decontarea tranzactiilor cu valori mobiliare, prima zi de decontare fiind 10 aprilie 2007. Pana la aceasta data, operatiunile de compensare-decontare se realizau de catre Bursa de Valori Bucuresti.

Bursa de Valori Bucuresti si cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) se numara printre actionarii Depozitarului Central.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#actiuni, #bursa, #tranzactii , #stiri BVB