BVB va aplica un nou bloc de tranzactionare pe pietele Reglementa si Rasdaq

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 08:31
1539 citiri
BVB va aplica un nou bloc de tranzactionare pe pietele Reglementa si Rasdaq

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va aplica, incepand cu data de 28 aprilie 2014, un nou bloc de tranzactionare pentru actiunile tranzactionate pe pietele Reglementa si Rasdaq, pe segmentele de piata principala si deal-uri, informeaza, luni, BVB.

Prin aplicarea acestei masuri, BVB intentioneaza sa reduca varietatea de blocuri de tranzactionare care se aplica pentru actiunile tranzactionate la BVB si sa reduca blocul de tranzactionare pentru unele actiuni astfel incat acestea sa devina mai accesibile investitorilor.

Blocul de tranzactionare aplicat actiunilor va fi revizuit periodic, astfel incat sa fie corelat cu dinamica preturilor acestora.

Schimbarea blocului de tranzactionare pentru actiuni se inscrie in initiativele BVB pentru cresterea lichiditatii prin eliminarea fragmentarii pietei. Urmatorul pas in cadrul acestor initiative consta in extinderea blocului de tranzactionare.

Pentru acest an, mai multe masuri operationale care vizeaza cresterea lichiditatii au fost deja luate, printre care extinderea programului de tranzactionarea pana la ora 18:00 incepand cu 3 ianuarie 2014, noul program de market making incepand cu 3 ianuarie, includerea starii de piata "Tranzactionare" la inchidere incepand cu 5 mai, reducerea starii ,"Pre-deschidere" cu 15 minute si, respectiv, extinderea tranzactionarii continue cu 15 minute incepand cu 5 mai, cresterea investibilitatii indicilor din familia BET incepand cu luna iunie si lansarea de noi indici in lunile iunie si septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata rasdaq, #bloc tranzactionare actiuni, #bloc tranzactionare bvb , #stiri BVB