Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB: Tranzactionarea actiunilor SIF a fost reluata

BVB: Tranzactionarea actiunilor SIF a fost reluata

Tranzactiile cu actiuni SIF vor fi reluate de la ora 14, la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unei ordonante a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), dupa ce arbitrul pietei hotarase suspendarea acestora, la ora 12:05, in contextul in care Senatul a aprobat ridicarea pragului de detinere.

Odata cu SIF-urile, la ora 12:05 au fost suspendate de la tranzactionare si derivatele avand ca activ-suport actiunile SIF.

Toate cele cinci SIF-uri, au fost suspendate la ora 12:05, cand acestea afisau o crestere medie de 4,23%, potrivit evolutiei indicelui BET-FI.

Plenul Senatului a adoptat miercuri un proiect de lege care modifica prevederile actuale privind piata de capital ridicand pragul de detinere a actiunilor la SIF-uri de la 1% la 5%, proiectul urmand sa intre in atentia Camerei Deputatilor.

Senatorii au votat cu 50 de voturi pentru si 24 impotriva proiectul de lege pentru ridicarea la 5% a pragului de detinere, initiat de mai multi parlamentari PDL, PSD si un deputat PNL.

Comisia de buget finante a propus un raport de admitere, adoptat cu 5 voturi pentru, 3 voturi impotriva si o abtinere, care a cuprins amendamente care limiteaza pragul de detinere la 5%, fapt care a fost agreat si de reprezentantul Guvernului.

Proiectul in forma initiala prevedea eliminarea pragului de 1%.

Comisia juridica a decis, pe 22 septembrie, sa acorde un aviz favorabil cu amendamente pentru o propunere legislativa care elimina pragul maxim de 1% de detinere a actiunilor la SIF-uri, acceptand ca pragul sa fie de 5%.

In luna iunie, mai multi senatori si deputati, in frunte cu Ovidiu Marian din partea PD-L, au redactat o propunere legislativa pentru ridicarea pragului de detinere de 1% la societatile de investitii financiare (SIF).

Totusi, la mijlocul lunii septembrie, comisia juridica a decis sa acorde un aviz favorabil acestei propuneri legislative, dar cu amendamente, acceptand ca pragul sa fie de 5%. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1280 ori
Citeste mai multe desprebvb tranzactionare actiuni sif