Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB si Sibex ar putea relua procesul de fuziune

BVB si Sibex ar putea relua procesul de fuziune

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si cei ai Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX) au discutat sambata, in cadrul unei intalniri, despre reluarea procesului de fuziune, preferand o piata consolidata in locul uneia fragmentate, transmite Newsin.

La intalnire au participat membrii conducerii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare CNVM, reprezentanti ai SIF-urilor, membrii Consiliului BVB, cei ai Consiliului SIBEX, precum si conducerea executiva a celor doua burse.

"Participantii la masa rotunda au efectuat o analiza a evolutiei si perspectivelor celor doua burse, avand ca scop identificarea solutiilor pentru cresterea atractivitatii si increderii investitorilor in piata de capital, precum si a optiunilor de eficientizare a acesteia. Cei prezenti s-au pronuntat pentru reluarea procesului de fuziune".

De asemenea, s-a luat in discutie intarirea respectarii principiilor de guvernanta corporativa prin armonizarea obligatiilor de raportare pentru toti emitentii, care sa asigure informarea corecta si completa a investitorilor, precum si cresterea responsabilitatii managementului acestora.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1167 ori
Citeste mai multe despreinvestitori piata de capital SIF BVB fuziune