BVB inchide pe verde - 03 Iulie 2010

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 00:04
1513 citiri
BVB inchide pe verde - 03 Iulie 2010

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de vineri pe verde, rulajul actiunilor listate inregistrand o valoare-record de 138.417.532 lei (32 milioane euro), iar brokerii suspecteaza iesirea de pe piata a unui fond de investitii, sau un transfer intre fondurile aceleiasi societati, potrivit Newsin. 

Brokerii chestionati de NewsIn au declarat ca vineri piata fost dominata de un schimb discret de portofoliu intre doua fonduri de investitii, "probabil din cadrul aceluiasi administrator."

Rulajul actiunilor listate la BVB a crescut vineri de aproape 15 ori fata de cel inregistrat joi, de la 9,41 milioane lei (2,16 milioane euro) la 138 milioane lei (32 milioane euro), pe fondul tranzactionarii unor actiuni pe piata "deal" de aproape 29 de milioane de euro, reprezentand circa 90% din rulajul zilei.

De obicei, pe piata deal au loc tranzactii prestabilite, iar obligativitatea raportarii actionariatului apare doar in cazul depasirii a 5% din capitalul social al titlurilor vandute.

"In acest caz tranzactiile speciale s-au facut sub 5%, deci vom afla cine a fost in spatele lor abia la sfarsitul lunii, cand se anunta topul brokerilor, sau abia in noiembrie, cand are loc raportarea pentru trimestrul trei", sustine un broker.

"S-ar putea sa fi fost vorba de transferul de pe un fond pe altul, apartinand aceluiasi administrator, sau s-ar putea sa se fi terminat durata de viata a unui fond. Actiunile tranzactionate releva o structura de portofoliu de risc moderat sau conservator, fiind dominate de utilitati sau banci", a mai spus sursa citata.

In plus, noile taxe ar putea determina investitorii sa efectueze unele mutatii de portofolii, sau rearanjarea din punct de vedere fiscal a noilor portofolii. Vineri indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 2,72%, pana la 4.873,56 puncte, iar indicele compozit BET-C a castigat 2,12%, pana la 2.865,97 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a inregistrat o crestere de 4,21%, urcand pana la 20.964,20 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a inchis in urcare cu 2,36%, la 9.823,00 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a castigat 3,17%, ajungand la 446,15 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 2,04%, pana la 705,95 puncte.

Cea mai mare lichiditate a fost inregistrata de tranzactiile cu actiunile Transgaz (TGN) care au atins pe piata DEAL o valoare de 20,4 milioane lei, in crestere cu 1,44%.

Pe locul doi in topul lichiditatii de vineri a actiunilor de la BVB s-au situat tranzactiile cu titlurile BRD SocGen (BRD), care au realizat un rulaj de 18,7 milioane lei, pretul de inchidere fiind de 10,9 lei, in crestere cu 1,87% fata de ziua precedenta. 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#actiuni, #bursa, #bvb, #de, #profit, #valori , #stiri BVB