Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB estimeaza un profit de 5,72 mil lei in 2010

BVB estimeaza un profit de 5,72 mil lei in 2010

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) estimeaza pentru acest an un profit brut de 5,72 milioane lei, in scadere cu 40% fata de castigul din 2009, in contextul in care mizeaza pe un rulaj mediu zilnic de 6,5 milioane euro, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli transmis actionarilor, conform NewsIn.

Profitul net de repartizat ar urma sa atinga 5,11 milioane lei, iar operatorul de piata va raporta si un rezultat pozitiv din exploatare, de 153.000 lei, dupa ce in 2009 Bursa a inregistrat o pierdere operationala.

Bursa ia in calcul in cadrul acestui buget un curs de 4,2 lei/euro si se asteapta la mentinerea comisionului mediu de tranzactionare.

In acest context, BVB anticipeaza venituri totale de 20,67 milioane lei, in scadere cu circa 12% fata de incasarile din 2009.


Cele mai importante incasari ar urma sa vina in 2010 din comisioanele de tranzactionare, de 12,6 milioane lei, in timp ce din vanzarea informatiilor bursiere operatorul de piata ar putea obtine 1,55 milioane lei.

De asemenea, Bursa se asteapta sa incaseze 5,57 milioane lei din activitatile financiare, 3,9 milioane lei urmand sa fie incasate numai din dobanzile bancare.

In ceea ce priveste cheltuielile totale, BVB a estimat in 2010 un nivel de 14,94 milioane lei, ceea mai mare suma fiind alocata cheltuielilor cu personalul (8,2 milioane lei), iar pentru functionare va fi nevoie de 3,5 milioane lei.

Pe de alta parte, operatorul de piata a alocat in acest an 2 milioane lei pentru marketing si servicii externe.

Bursa
isi propune pentru 2010 un program de investitii de 30,5 milioane lei, sustinut din surse proprii, o mare parte din bugetul de investitii (20 milioane lei) fiind directionata catre achizitia unui sediu nou.

"Investitiile propuse prin planul de investitii urmeaza a fi sustinute integral din fonduri proprii si urmaresc sa sustina cresterea capacitatii si vitezei de procesare a sistemelor electronice administrate de Bursa, asigurarea continuitatii proceselor derulate in cadrul acestor sisteme, dezvoltarea capacitatii Bursei de a tine pasul cu ritmul de dezvoltare a pietei, asigurarea aportului nostru la capitalul social la societatile apartinand grupului BVB sau la sustinerea unor oportunitati de plasamente", potrivit documentului transmis actionarilor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1231 ori
Citeste mai multe desprebvb profit bursa indici