Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB, deschisa pana pe 30 decembrie

BVB, deschisa pana pe 30 decembrie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi deschisa in perioada 27-30 decembrie 2010 pentru prima data in ultimii 12 ani, masura fiind luata pentru alinierea BVB la orarul de tranzactionare al burselor europene, dar si pentru facilitarea tranzactionarii produselor structurate si a actiunilor Daimler, informeaza Newsin. 

Potrivit unei hotarari a Consiliului Bursei, BVB, Depozitarul Central si Casa de Compensare Bucuresti vor fi inchise in zilele de vineri 24 si 31 decembrie, ultima zi de tranzactionare si post-tranzactionare in anul 2010 fiind 30 decembrie.

De asemenea, prima zi de tranzactionare si post-tranzactionare in anul 2011 este 3 ianuarie.

Reprezentantii BVB sustin ca modificarea programului de tranzactionare a avut la baza alinierea BVB la orarul de tranzactionare al burselor europene.

De asemenea, s-a avut in vedere si facilitarea tranzactionarii produselor structurate si a actiunilor Daimler, intrucat sunt investitori care au pozitii deschise pe acestea si trebuie sa aiba posibilitatea sa le inchida daca pretul evolueaza in defavoarea/favoarea lor, in functie de strategia fiecaruia.

BVB a fost deschisa ultima data intre Craciun si Anul Nou in 1998, ultima zi de tranzactionare fiind 31 decembrie. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1034 ori
Citeste mai multe desprebursa de valori bucuresti bvb bursa