BVB atrage noi participatii

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 15:09
1190 citiri
BVB atrage noi participatii

OTP Bank Romania si casa de brokeraj Balcan Advisory Company Securities din Bulgaria au inceput procedurile pentru a deveni participanti la sistemul de tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat miercuri operatorul de piata, citat de NewsIn.

"Interesul manifestat de cele doua institutii vine ca urmare a adoptarii de catre Bursa de Valori Bucuresti a programului de a a trage noi participanti la piata, program sustinut prin noua lista de tarife si comisioane, valabila incepand cu 2 martie", potrivit comunicatului BVB.

Potrivit listei de tarife modificata de Bursa, companiile care obtin calitatea de participant la piata pana la data de 31 august 2009 nu platesc taxa de admitere ca participant la sistemul de tranzacticonare al BVB, in valoare de 200.000 lei.

OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 9 tari si 13 milioane de clienti, oferind servicii din domeniile financiar, bancar, asigurari, leasing, pensii.

Casa de brokeraj Balcan Advisory Company Securities (BAC IP EAD) este autorizata in Bulgaria si va participa la sistemul de tranzactionare al BVB prin conectarea "la distanta".

Balcan Advisory Company ofera o paleta larga de servicii financiare, si anume: servicii pe piata de capital, servicii de consultanta financiara, finantare proiecte, implicare in derularea operatiunilor legate de privatizare, fuziuni si achizitii.

"Detinem un portofoliu semnificativ de clienti internationali care ne-au asigurat verbal ca ne vor urma in Romania daca vom deveni participanti ai BVB.

Mai mult decat atat, experienta acumulata in tarile balcanice ne poate oferi un avantaj in sporirea fluxului de portofolii in tarile respective", a declarat Petar Krastev, directorul executiv al societatii de brokeraj.

In prezent, la Bursa de Valori Bucuresti, tranzactiile se deruleaza prin intermediul a 72 de companii - institutii bancare si case de brokeraj. 

#brokeraj, # BVB, # , #stiri BVB